Integritetspolicy

Integritetspolicy Invantive

Datum för ikraftträdande: 17-06-2024

Invantive ("oss", "vi" eller "vår") driver alla webbplatser på invantive.com (nedan kallad "tjänsten").

Denna sida informerar dig om vår policy avseende insamling, användning och utlämnande av personuppgifter när du använder vår tjänst och de val du har i samband med dessa uppgifter.

Vi använder dina uppgifter för att tillhandahålla och förbättra Tjänsten. Genom att använda Tjänsten samtycker du till insamling och användning av information i enlighet med denna policy. Om inte annat anges i denna Integritetspolicy har de termer som används i denna Integritetspolicy samma innebörd som i våra Allmänna villkor.

I händelse av bristande överensstämmelse eller konflikt mellan den engelska versionen av denna integritetspolicy och en översättning av den, ska den engelska versionen gälla.

Revisionshistorik

Revideringarna av integritetspolicyn är:

  • 22-05-2019: Originalversion.
  • 26-08-2019: Korrigera uppenbara stavfel.Correct evident typos.
  • 11-07-2023: Uppdatera kontaktuppgifter.
  • 17-06-2024: Flerspråkig, tillämpning på alla invantive.com-webbplatser, ändra kontaktens e-postadress till security@invantive.com.

Definitioner

  • Service

    Tjänsten är webbplatserna invantive.com som drivs av Invantive BV.

  • Personuppgifter

    Personuppgifter innebär uppgifter om en levande individ som kan identifieras från dessa uppgifter (eller från dessa och annan information som antingen är i vår besittning eller sannolikt kommer att komma i vår besittning).

  • Användningsdata

    Användningsdata är data som samlas in automatiskt antingen genererade av användningen av tjänsten eller från själva tjänsteinfrastrukturen (till exempel varaktigheten för ett sidbesök).

  • Kakor

    Cookies är små filer som lagras på din enhet (dator eller mobil enhet).

  • Personuppgiftsansvarig

    Personuppgiftsansvarig är den fysiska eller juridiska person som (antingen ensam eller tillsammans med andra personer) bestämmer i vilket syfte och på vilket sätt personuppgifter behandlas eller ska behandlas.

    I denna integritetspolicy är vi personuppgiftsansvariga för dina personuppgifter.

  • Personuppgiftsbiträden (eller tjänsteleverantörer)

    Personuppgiftsbiträde (eller tjänsteleverantör) avser varje fysisk eller juridisk person som behandlar uppgifterna på uppdrag av den personuppgiftsansvarige.

    Invantive kan använda sig av olika tjänsteleverantörers tjänster för att behandla dina uppgifter mer effektivt.

  • Registrerad person (eller användare)

    Registrerad person är varje levande individ som använder vår tjänst och är föremål för personuppgifter.

Insamling och användning av information

Invantive samlar in flera olika typer av information för olika ändamål för att tillhandahålla och förbättra Tjänsten till dig.

Typer av data som samlas in

Personuppgifter

När du använder vår tjänst kan vi be dig att förse oss med viss personligt identifierbar information som kan användas för att kontakta eller identifiera dig ("Personuppgifter"). Personligt identifierbar information kan inkludera, men är inte begränsad till:

  • E-postadress
  • Förnamn och efternamn
  • Företagets namn
  • Telefonnummer
  • Adress, delstat, provins, postnummer, stad, land
  • Cookies och användningsdata

Vi kan använda dina personuppgifter för att kontakta dig med nyhetsbrev, marknadsförings- eller reklammaterial och annan information som kan vara av intresse för dig. Du kan välja att inte ta emot någon eller alla dessa meddelanden från oss genom att följa länken eller instruktionerna för avregistrering som finns i e-postmeddelanden som vi skickar eller genom att kontakta oss.

Användningsdata

Vi kan också samla in information om hur tjänsten nås och används ("Användningsdata"). Dessa användningsdata kan innehålla information som din dators Internetprotokolladress (t.ex. IP-adress), webbläsartyp, webbläsarversion, sidorna i vår tjänst som du besöker, tid och datum för ditt besök, den tid som spenderas på dessa sidor, unika enhetsidentifierare och andra diagnostiska data.

Spårnings- och cookie-data

Vi använder cookies och liknande spårningstekniker för att spåra aktiviteten på vår tjänst och vi lagrar viss information.

Cookies är filer med en liten mängd data som kan innehålla en anonym unik identifierare. Cookies skickas till din webbläsare från en webbplats och lagras på din enhet. Andra spårningstekniker används också, till exempel beacons, taggar och skript för att samla in och spåra information och för att förbättra och analysera vår tjänst.

Du kan instruera din webbläsare att neka alla cookies eller att indikera när en cookie skickas. Om du inte accepterar cookies kan det dock hända att du inte kan använda vissa delar av vår tjänst.

Exempel på cookies som vi använder:

  • Sessionskakor. Vi använder sessionskakor för att driva vår tjänst.
  • Cookies för preferenser. Vi använder preferenscookies för att komma ihåg dina preferenser och olika inställningar.
  • Säkerhetscookies. Vi använder säkerhetscookies för säkerhetsändamål.

Användning av data

Invantive använder de insamlade uppgifterna för olika ändamål:

  • För att tillhandahålla och underhålla vår tjänst
  • För att meddela dig om ändringar i vår tjänst
  • För att du ska kunna delta i interaktiva funktioner i vår tjänst när du väljer att göra det
  • För att tillhandahålla kundsupport
  • För att samla in analys eller värdefull information så att vi kan förbättra vår tjänst
  • För att övervaka användningen av vår tjänst
  • För att upptäcka, förebygga och hantera tekniska problem
  • För att förse dig med nyheter, specialerbjudanden och allmän information om andra varor, tjänster och evenemang som vi erbjuder och som liknar dem som du redan har köpt eller frågat efter, såvida du inte har valt att inte ta emot sådan information

Om du kommer från Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) beror Invantives rättsliga grund för insamling och användning av de personuppgifter som beskrivs i denna integritetspolicy på de personuppgifter vi samlar in och det specifika sammanhang i vilket vi samlar in dem.

Invantive kan behandla dina Personuppgifter för att:

  • Vi behöver fullgöra ett avtal med dig
  • Du har gett oss tillåtelse att göra det
  • Behandlingen sker för att tillgodose våra berättigade intressen och dina rättigheter väger inte tyngre
  • Rättslig grund för behandling av personuppgifter enligt den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR)

Bevarande av uppgifter

Invantive kommer endast att behålla dina personuppgifter så länge som det är nödvändigt för de ändamål som anges i denna integritetspolicy. Vi kommer att behålla och använda dina personuppgifter i den utsträckning som krävs för att uppfylla våra rättsliga skyldigheter (till exempel om vi är skyldiga att behålla dina uppgifter för att följa gällande lagar), lösa tvister och genomdriva våra juridiska avtal och policyer.

Invantive kommer också att behålla användningsdata för interna analysändamål. Användningsdata lagras vanligtvis under en kortare tidsperiod, förutom när dessa uppgifter används för att stärka säkerheten eller för att förbättra funktionaliteten i vår tjänst, eller om vi är lagligen skyldiga att behålla dessa uppgifter under längre perioder.

Överföring av data

Din information, inklusive personuppgifter, kan överföras till - och underhållas på - datorer som finns utanför din stat, provins, land eller annan statlig jurisdiktion där dataskyddslagarna kan skilja sig från dem i din jurisdiktion.

Om du befinner dig utanför Nederländerna och väljer att lämna information till oss, observera att vi överför uppgifterna, inklusive personuppgifter, till Nederländerna och behandlar dem i Nederländerna och andra länder inom Europeiska unionen.

Ditt samtycke till denna sekretesspolicy följt av ditt inlämnande av sådan information utgör ditt samtycke till denna överföring.

Invantive kommer att vidta alla åtgärder som rimligen krävs för att säkerställa att dina uppgifter behandlas säkert och i enlighet med denna integritetspolicy och ingen överföring av dina personuppgifter kommer att ske till en organisation eller ett land om det inte finns tillräckliga kontroller på plats inklusive säkerheten för dina uppgifter och annan personlig information.

Utlämnande av uppgifter

Affärstransaktioner

Om Invantive är inblandad i en fusion, ett förvärv eller en försäljning av tillgångar kan dina personuppgifter komma att överföras. Vi kommer att meddela dig innan dina personuppgifter överförs och blir föremål för en annan integritetspolicy.

Avslöjande för brottsbekämpning

Under vissa omständigheter kan Invantive vara skyldigt att lämna ut dina Personuppgifter om det krävs enligt lag eller som svar på giltiga förfrågningar från offentliga myndigheter (t.ex. en domstol eller en myndighet).

Invantive kan lämna ut dina personuppgifter om vi i god tro anser att en sådan åtgärd är nödvändig:

  • För att uppfylla en rättslig förpliktelse
  • För att skydda och försvara Invantives rättigheter eller egendom
  • För att förhindra eller utreda eventuella oegentligheter i samband med Tjänsten
  • För att skydda den personliga säkerheten för användare av tjänsten eller allmänheten
  • För att skydda mot juridiskt ansvar

Säkerhet för data

Säkerheten för dina uppgifter är viktig för oss, men kom ihåg att ingen metod för överföring via Internet eller metod för elektronisk lagring är 100% säker. Även om vi strävar efter att använda kommersiellt godtagbara medel för att skydda dina personuppgifter, kan vi inte garantera dess absoluta säkerhet.

Policy för "Do Not Track"-signaler enligt California Online Protection Act (CalOPPA)

Invantive stöder inte Do Not Track ("DNT"). Do Not Track är en inställning som du kan göra i din webbläsare för att informera webbplatser om att du inte vill bli spårad.

Du kan aktivera eller inaktivera Do Not Track genom att besöka sidan Preferenser eller Inställningar i din webbläsare.

Dataskyddsrättigheter enligt den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR)

Om du är bosatt i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) har du vissa dataskyddsrättigheter. Invantive strävar efter att vidta rimliga åtgärder för att du ska kunna korrigera, ändra, radera eller begränsa användningen av dina personuppgifter.

Om du vill bli informerad om vilka personuppgifter vi har om dig och om du vill att de ska tas bort från våra system, vänligen kontakta oss.

Under vissa omständigheter har du följande rättigheter när det gäller dataskydd:

  • Rätt att få tillgång till, uppdatera eller radera den information vi har om dig. När det är möjligt kan du komma åt, uppdatera eller begära radering av dina personuppgifter direkt i dina kontoinställningar. Om du inte kan utföra dessa åtgärder själv, vänligen kontakta oss så hjälper vi dig.
  • Rätt till rättelse. Du har rätt att få dina uppgifter rättade om de är felaktiga eller ofullständiga.
  • Rätt att göra invändningar. Du har rätt att invända mot vår behandling av dina Personuppgifter.
  • Rätten till begränsning. Du har rätt att begära att vi begränsar behandlingen av dina personuppgifter.
  • Rätten till dataportabilitet. Du har rätt att få en kopia av den information vi har om dig i ett strukturerat, maskinläsbart och allmänt använt format.
  • Rätt att återkalla samtycke. Du har också rätt att återkalla ditt samtycke när som helst där Invantive förlitat sig på ditt samtycke för att behandla dina personuppgifter.

Observera att vi kan komma att be dig att verifiera din identitet innan vi svarar på sådana förfrågningar.

Du har rätt att klaga till en dataskyddsmyndighet om vår insamling och användning av dina personuppgifter. För mer information, kontakta din lokala dataskyddsmyndighet i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES).

Tjänsteleverantörer

Vi kan komma att anlita tredjepartsföretag och -personer för att underlätta vår Tjänst ("Tjänsteleverantörer"), tillhandahålla Tjänsten för vår räkning, utföra Tjänsterelaterade tjänster eller hjälpa oss att analysera hur vår Tjänst används.

Dessa tredje parter har endast tillgång till dina personuppgifter för att utföra dessa uppgifter för vår räkning och är skyldiga att inte lämna ut eller använda dem för något annat ändamål.

Vår tjänst kan innehålla länkar till andra webbplatser som inte drivs av oss. Om du klickar på en länk till en tredje part kommer du att skickas till den tredje partens webbplats. Vi rekommenderar starkt att du läser igenom sekretesspolicyn för varje webbplats du besöker.

Vi har ingen kontroll över och tar inget ansvar för innehåll, sekretesspolicyer eller praxis på tredje parts webbplatser eller tjänster.

Barns integritet

Vår tjänst vänder sig inte till personer under 18 år ("barn").

Invantive samlar inte medvetet in personligt identifierbar information från någon under 18 år. Om du är förälder eller vårdnadshavare och du är medveten om att ditt barn har försett oss med personuppgifter, vänligen kontakta oss. Om vi blir medvetna om att vi har samlat in personuppgifter från barn utan att verifiera föräldrarnas samtycke, vidtar vi åtgärder för att ta bort den informationen från våra servrar.

Ändringar av denna integritetspolicy

Invantive kan komma att uppdatera denna integritetspolicy från tid till annan. Invantive meddelar dig om eventuella ändringar genom att publicera den nya integritetspolicyn på denna sida.

Invantive kommer att meddela dig via e-post och/eller ett framträdande meddelande på vår tjänst innan ändringen träder i kraft och uppdatera "ikraftträdandedatumet" högst upp i denna integritetspolicy.

Vi rekommenderar att du regelbundet läser igenom denna integritetspolicy för att upptäcka eventuella ändringar. Ändringar i denna integritetspolicy träder i kraft när de publiceras på denna sida.

Kontakta oss

Om du har några frågor om denna integritetspolicy är du välkommen att kontakta oss:

  • Via e-post:
  • Per telefon:
  • Rapportera säkerhetsincidentX
  • Öppettider: 9:00 - 17:00 CET måndag till fredag.
  • Ange alltid ditt telefonnummer, din e-postadress och en kort beskrivning. Ange inga känsliga uppgifter förrän en säker kommunikationskanal har upprättats.
  • Vid brådskande säkerhetsincidenter kan du skicka ett e-postmeddelande eller ringa med nummerpresentation aktiverad utanför öppettiderna. Du kommer att bli uppringd så snart som möjligt.
  • Vi använder NCSC:s hotmatris för att klassificera en rapporterad incident. Vi använder NCSC:s riktlinjer för ansvarsfullt avslöjande som grund för vår policy.
  • Du får alltid ett mottagningsbevis inom en arbetsdag.
  • Vi ber dig att inte dela information om säkerhetsincidenten med andra förrän Invantive har haft tillräcklig möjlighet att lösa problemet och användarna har haft tillräcklig möjlighet att använda en eventuellt uppdaterad version av programvaran. Vi ber dig att inte vidare använda eventuell kunskap om säkerhetsincidenten och att utelämna åtgärder som blivit möjliga efter att säkerhetsproblemet funnits.
  • Om du inte är nöjd med hanteringen ber vi dig att kontakta NCSC.